Αρχική

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ - ΝΕΡΟΥ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ - ΝΕΡΟΥ

ΜΠΟΙΛΕΡ DAIKIN 300L

Μποιλερ  300L INOX με Αντλια Θερμοτητας

Daikin Altherma HT Υψηλων Θερμοκρασιων

 

 

Η εφαρμογή Daikin Altherma HT μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με κοινά σώματα υψηλών θερμοκρασιών. Είναι η τέλεια λύση για να κάνετε οικονομία στη θέρμανση με τις λιγότερες επεμβάσεις στην κατοικία σας!
Εξωτερική μονάδα 
Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα που στη συνέχεια μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα διαμέσω των σωλήνων ψυκτικού μέσου (συνεπώς, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν παγώνουν ποτέ οι σωληνώσεις). Η εξωτερική μονάδα τοποθετείται πολύ εύκολα. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η λειτουργία της μονάδας μέχρι τους -20°C. Η εξωτερική μονάδα προσφέρεται σε μεγέθη των 11, 14 & 16 kW (μονοφασική και τριφασική).
Η αναστρέψιμη αντλία θερμότητας αέρος/νερού περιέχει συμπιεστή ελεγχόμενο με inverter. Το σύστημα inverter διατηρεί συνεχώς την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% σε σύγκριση με ένα κλασικό σύστημα on/off.
Εσωτερική μονάδα 
Η εσωτερική μονάδα θερμαίνει το νερό το οποίο κυκλοφορεί στα σώματα υψηλών θερμοκρασιών και μπορεί να συνδυαστεί  με δοχείο ζεστού νερού χρήσης. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία cascade (δύο inverter συμπιεστές και δύο ψυκτικά κυκλώματα) η οποία μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του νερού μέχρι τους 80°C, δεν απαιτείται ηλεκρική αντίσταση προκειμένου να έχετε τις επιθυμητές συνθήκες θέρμανσης. Η εσωτερική μονάδα διατίθεται σε μονοφασική και τριφασική έκδοση.

 

Daikin Altherma HT - Spli Μονοφασική έκδοση Τριφασική έκδοση
Εσωτερική μονάδα EKHBRD-AV1 EKHBRD-AY1
Εξωτερική μονάδα (με ενσωματωμένη αντίσταση αντιπαγωτικής προστασίας) ERRQ-AV1 ERRQ-AY1
Εξωτερική μονάδα without bottom plate heater ERSQ-AV1 ERSQ-AY1
  Πρόγραμμα λειτουργίας Ψυκτικό μέσο
 
EKHBRD-AV1 Μόνο θέρμανση R-134a
EKHBRD-AY1 Μόνο θέρμανση R-134a
ERRQ-AV1 Αντλία θερμότητας R-410A
ERRQ-AY1 Αντλία θερμότητας R-410A
ERSQ-AV1 Αντλία θερμότητας R-410A
ERSQ-AY1 Αντλία θερμότητας R-410A

 

Daikin Altherma split

Το Daikin Altherma split έχει τις εξής δυνατότητες:

  • Θέρμανση για το σπίτι σας
  • Ψύξη για το σπίτι σας (προαιρετική)
  • Συνδυασμός με ενδοδαπέδια θέρμανση, μονάδες fan coil και σώματα χαμηλής θερμοκρασίας.

Το σύστημα Daikin Altherma χαμηλής θερμοκρασίας είναι η τέλεια λύση για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας σε νεόδμητες κατοικίες.

Εξωτερικές μονάδες 
Το Daikin Altherma χρησιμοποιεί μία φυσική πηγή ενέργειας. Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και ανεβάζει τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου σε επαρκή επίπεδα προκειμένου να παρέχει θερμότητα. Αυτή η θερμότητα στη συνέχεια μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα διαμέσω των σωλήνων ψυκτικού μέσου (συνεπώς, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν παγώνουν ποτέ οι σωλήνες). Η εξωτερική μονάδα τοποθετείται εύκολα και -επειδή δεν απαιτείται γεώτρηση ή κάποιου είδους εκσκαφή- μπορεί να τοποθετηθεί και σε διαμερίσματα. Η εξωτερική μονάδα προσφέρεται σε δύο σειρές, 6, 7 & 8 kW και 11, 14 &16 kW (μονοφασική και τριφασική).
Η αναστρέψιμη αντλία θερμότητας αέρος/νερού έχει συμπιεστή ελεγχόμενο με inverter. Το σύστημα inverter διατηρεί συνεχώς την επιθυμητή θερμοκρασία περιβάλλοντος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα κατανάλωση ενέργειας μειωμένη έως 30% σε σύγκριση με ένα κλασικό σύστημα on/off.

Εσωτερικές μονάδες 
Η εσωτερική μονάδα θερμαίνει το νερό το οποίο κυκλοφορεί σε σώματα χαμηλής θερμοκρασίας, ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης ή μονάδες fan coil και επίσης προσφέρει ζεστό νερό χρήσης.
Η εσωτερική μονάδα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η EKHBH είναι μόνο για θέρμανση και η EKHBX είναι για θέρμανση και ψύξη

 

Εσωτερική μονάδα Εξωτερική μονάδα
Μόνο Θέρμανση Αντλία θερμότητας προαιρετική αντίσταση αντιπαγωτικής προστασίας προαιρετική αντίσταση αντιπαγωτικής προστασίας
EKHBH-C EKHBX-C ERLQ-B ERHQ-B
  Πρόγραμμα λειτουργίας Ψυκτικό μέσο
   
EKHBH-C Μόνο θέρμανση R-410A
EKHBX-C Αντλία θερμότητας R-410A
ERHQ-BV3 Αντλία θερμότητας R-410A
ERHQ-BW1 Αντλία θερμότητας R-410A
ERLQ-BV3 Αντλία θερμότητας R-410A
ERLQ-BW1 Αντλία θερμότητας R-410A

 

Daikin Altherma Monobloc

 

Το σύστημα αποτελείται μόνο από εξωτερική μονάδα, τη λεγόμενη monobloc, χωρίς να δεσμεύει χώρο εσωτερικά.
Το Monobloc Daikin Altherma έχει τις εξής δυνατότητες:

  • Θέρμανση για το σπίτι σας
  • Ψύξη για το σπίτι σας (προαιρετική)
  • Συνδυασμός με ενδοδαπέδια θέρμανση, μονάδες fan coil και σώματα χαμηλής θερμοκρασίας

Εκτός από τα συστήματα Daikin Altherma με εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, η Daikin έχει παρουσιάσει την έκδοση Monobloc στην οποία όλα τα υδραυλικά μέρη βρίσκονται μέσα στην εξωτερική μονάδα (συνεπώς δεν υπάρχει εσωτερική μονάδα).
Σ'αυτό το σύστημα, οι σωλήνες νερού, και όχι οι γραμμές ψυκτικού, οδεύουν προς τα μέσα από την εξωτερική μονάδα, επιταχύνοντας και διευκολύνοντας σημαντικά την εγκατάσταση.
Το σύστημα Monobloc Daikin Altherma διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις:

  • Μόνο θέρμανση ή θέρμανση και ψύξη
  • Στάνταρ ή για πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες
  • Μονοφασική ή τριφασική
  • 11kW, 14kW ή 16kW

Η αναστρέψιμη αντλία θερμότητας αέρος/νερού περιέχει συμπιεστή ελεγχόμενο με inverter. Το σύστημα inverter διατηρεί συνεχώς την επιθυμητή θερμοκρασία περιβάλλοντος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα κατανάλωση ενέργειας μειωμένη έως 30% σε σύγκριση με ένα κλασικό σύστημα on/off. 

 

MODEL TYPE KW ΨΥΞΗ KW ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΙΜΗ
EBHQ 011B6V3 12.85 11.20 4950
EBHQ014B6V3 15.99 14.00 5320
EBHQ016B6V3 16.73 16.00 5800
EBHQ011B6W1 12.85 11.20 5350
EBHQ014B6W1 15.99 14.00 5750
EBHQ016B6W1 16.73 16.00 6250